Börja träna!

Att börja träna Hapkido innebär ett steg in i kampsportens värld. Det spelar ingen roll om du är kille, tjej, liten, stor, gammal eller ung. Känner man sig pigg i kroppen finns det inga hinder. Har man inte tränat kampsport innan kan en del övningar vi gör verka annorlunda och det kan kännas konstigt att göra t.ex. andningsövningar eller Ki-rop. Tänk då att alla som tränar Hapkido går igenom precis samma saker och att det någon gång har känts konstigt för alla elever. Med tiden kommer man in i rutinerna och det blir bara kul att träna. Man får visa lite jävlaranamma och man får släppa loss i träningslokalen.

Första gången du kommer till träningen ska du ha mjuka kläder med dig. Mjukisbyxor och T-shirt är allt du behöver. Vi tränar utan skor men det finns kampsportskor att köpa om du inte trivs med att vara barfota. När du bestämt dig för att fortsätta beställer vi en dobok (dräkt) till dig. Våra doboks är svarta.

Vi tränar främst självförsvar där man utnyttjar angriparens kraft och ömma punkter men har mycket offensiva tekniker också. Våra träningar börjar med en ordentlig uppvärmning och stretching. Vi stretchar olika muskelgrupper beroende på vilken sorts träning vi kommer att köra. Vi tränar slag, sparkar, kast, ledlåsningar, falltekniker, andning, Ki, kondition, styrka, sparring och för avancerade kommer vapenträning in.

Vi tränar två terminer varje år och terminerna avslutas normalt med en gradering där elever som vill få nytt bälte får visa vad de lärt sig under terminen. Graderingen kostar olika beroende på vilken grad man ska upp till. Aktuella priser får ni av instruktören. Vi brukar också få till något träningsläger varje termin tillsammans med Örebro och Västerås Hapkidoklubbar.

Vi hoppas att ni blir sugna och kommer och provar. Inför varje terminsstart är det självklart gratis att prova under några veckor.


Träningsavgifter

Medlemsavgift: 100 kr/år
Hapkidopass 100 kr
Träningsavgift: Barn (??-13 år): 250kr /termin
Ungdomar (14-18 år): 350kr /termin
Vuxna (19-54 år): 650kr /termin
Senior (55-?? år): 350kr /termin